Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Engels

Samen zijn we uit op een brede ontwikkeling van het kind op de Franciscusschool. Hierbij hoort ook Engels binnen ons onderwijs.

De leerkrachten van onze school hebben in het schooljaar van 2017-2018 een cursus Engels gevolgd genaamd Elied (Engels leren is Engels doen.)

 

Sinds dit schooljaar 2019-2020 hebben we voor de onderbouw gekozen voor de methode Stepping Stones. De groepen 1 t/m 4 werken hier een half uur per week mee, daarnaast geven ze een door de leerkracht zelf gemaakte Engelse les die gebaseerd is op het thema waaraan gewerkt wordt. 

Meer informatie over Stepping Stones.

 

In de bovenbouw groep 5 t/m 8 hebben we gekozen voor de methode Join In. Deze wordt per week een uur gegeven. Beide methodes zijn afwisselend en uitdagend. De voornaamste focus is het opdoen van woordkennis en het durven praten in het Engels.

Meer informatie over Join In.

 

De komende jaren willen we met elkaar Engels echt een plek geven binnen onze school  in elke groep. Daarbij komt meteen ook een stukje internationalisering van ons onderwijs. In de toekomst willen we dat onze leerlingen in contact komen met andere scholen waar ook ter wereld. Zodat de kijk op de wereld om ons heen voor de kinderen vergroot wordt.

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren