Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen
Heroverweging staking woensdag 6 november 2019
3 november

Beste ouders/verzorgers,

 

Afgelopen vrijdagavond werden wij "verrast" door de berichtgeving over het afgesloten convenant en het intrekken van de stakingsoproep.

Daarover hebben we ouders zo snel mogelijk geïnformeerd via SchouderCom.

 

Inmiddels zijn de (social) media kanalen uit hun voegen aan het barsten vanwege de protesten over de daadwerkelijke inhoud van het convenant en de ingetrokken stakingsactie.

Een zeer klein gedeelte van het beschikbare geld is structureel geld en het overige gedeelte een eenmalige bijdrage of reeds toegekend geld dat alleen eerder beschikbaar komt.

Met eenmalig toegekend geld kunnen wij het onderwijs niet verbeteren, dat moge duidelijk zijn.

 

Verschillende vakbonden (waaronder de grootste vakbond AOB, Leraren in Actie en PO in actie) hebben vandaag hun leden toch opgeroepen om woensdag 6 november 2019 te gaan staken. 

Wat dit betekent voor onze school kan ik op dit moment niet aangeven. We zijn in overleg met ons bestuur, die alle eerdere acties ondersteunden, en onze teamleden. Morgen zullen we verder afstemmen en laten weten of onze school open of dicht is aanstaande woensdag.

 

Het spijt ons zeer dat deze verwarrende en onzekere situatie ontstaan is.

We rekenen op uw begrip dat onder invloed van nieuwe ontwikkelingen het bericht van vrijdagavond heroverwogen wordt.

Het is immers in het belang van uw kinderen dat er voldoende structureel geld beschikbaar komt om goed onderwijs vorm te geven, de werkdruk te verlagen en de salariëring in overeenstemming te brengen met die van het voortgezet onderwijs met dezelfde functiewaardering en het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken.

Hopende u hiermee tot zover voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Namens ons complete team,

 

 

Bart Broos en Mirjam Dierick

Directie Franciscusschool

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren