Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

De Medezeggenschapsraad

Hallo, wij zijn de medezeggenschapsraad van de Franciscusschool!

 

Iedere school is wettelijk verplicht een medezeggenschapsraad (MR) te hebben. Onze MR heeft 8 leden; 4 leerkrachten (de personeelsgeleding/PMR) en 4 ouders (de oudergeleding/OMR).

 

Waarom zijn wij lid?

Wij zijn lid van de MR omdat we willen dat de Franciscusschool een goede en leuke school is én blijft! Een school met kwalitatief goed onderwijs voor alle kinderen, in een veilige en betrokken omgeving en een fijne werkplek voor de leerkrachten.

 

Hoe doen we dat?

Als MR mogen we meedenken en meebeslissen over het beleid van de school. Wanneer er een beleidsstuk wordt toegevoegd of veranderd, dan moet de directie van de school dit stuk voorleggen. In de wet is geregeld op welk beleid de MR instemming heeft of inspraak. ‘Instemming’ betekent dat de MR veel invloed heeft op het beleidstuk. Bij ‘Inspraak’ is de invloed kleiner. Uiteindelijk is de directie degene die het beleid vaststelt.

 

Wat doen we precies?

De MR heeft ogen en oren door de hele school. Onze voorzitter is altijd aanwezig bij de ouderraadsvergaderingen. Heb jij ook ideeën over het beleid van de school en wil je hier graag eens over sparren? Spreek een van ons aan op het schoolplein. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Je kunt ons bereiken via door een email te sturen naar de secretaris van de MR: Femke Kurvers: f punt kurvers apestaart franciscusschoolzaltbommel punt nl.

 

Je bent ook welkom als toehoorder bij een van onze vergaderingen. Wil je weten wanneer we vergaderen? Kijk in de schoolkalender.  

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren