Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Geschiedenis

De naam

De naam Franciscusschool is sinds 1957 in gebruik en herin­nert aan de tijd dat de zusters Franciscanessen en de paters Franciscanen vormgaven aan het katholiek onder­wijs in Zaltbommel.
De school ligt, net buiten het oude stadscentrum, in de wijk De Vergt. Er is geen specifieke wijkgebondenheid: de leerlingen van onze school komen uit heel Zaltbommel en omstreken.
Op de Franciscusschool zitten per 1 augustus 2022 ongeveer 400 leerlingen, verdeeld over 18 groepen. 

 

Het gebouw

De Franciscusschool is sinds 1978 gehuisvest in een gebouw dat van oorsprong twee scholen huisvestte op de hoek van de Aakstraat en Klipperstraat. Inmiddels is de Franciscusschool al vele jaren de enige school in dit gebouw.

In 2011 is het gebouw compleet gerenoveerd en uitgebreid met ruimtes ten behoeve van de kinderopvang – en peuterspeelzaalpartner Kanteel Kinderopvang. Het gebouw is daarmee omgebouwd naar Brede School "de Uitkijk".

De naastgelegen gymzaal is van de gemeente maar wordt wel door school gebruikt voor de gymlessen van groep 3 tot en met 8. De kleuters maken gebruik van twee inpandige speelzalen.

De school beschikt over twee grote speelplaatsen; aan de Aakstraatzijde is de speelplaats voor de groepen 1 tot en met 4 en aan de Klipperstraat is de speelplaats voor de groepen 5 tot en met 8.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren