Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Interview Annelies

Annelies (leerkracht groep 7, talentgroep, 19 jaar werkzaam op de Franciscusschool)

 

‘Je mag op de Franciscusschool zijn wie je bent.’

 

Wat vind je het leukste moment van het schooljaar met je klas?

 

Sinterklaas en Kerst; het vieren van een feestje samen! Maar ook het vieren van mijn verjaardag is leuk, lekker met elkaar in gesprek en iets leuks doen.

 

Hoe wordt er op de Franciscusschool invulling gegeven aan het onderwijs? Je bent zelf leerkracht van de talentgroep binnen school, wat is de kracht en meerwaarde van deze werkwijze voor de leerlingen?

 

We hebben kinderen die extra hulp nodig hebben met het leren beheersen van de basisstof. Maar ook kinderen die meer behoeften hebben. Die krijgen extra onderwijs aangeboden.

We hebben op school een talentgroep (10-15 kinderen vanaf groep 3), een wisselende groep kinderen, met wisselende onderwerpen. Zo kunnen we middels spel vaardigheden oefenen die nodig zijn om te kunnen leren (executieve functies). Maar ook Spaanse of Franse les kan aangeboden worden, evenals eenzelfde thema als in de klas of filosofie. 

 

Waarom ben je er trots op dat je op deze school mag werken?

 

Ik voel me op mijn gemak, ik mag hier zijn zoals ik ben. Als team hebben we het gezellig en fijn, er heerst een fijne sfeer. De kinderen voelen zich veilig in de klas, evenals de leerkracht. We zorgen voor elkaar.

 

Waarom zouden potentiële ouders moeten kiezen voor deze school?

 

We kijken goed naar de individuele kinderen, wat heeft dit kind nodig? Vanaf de kleuterklas tot latere leeftijd. Kinderen die verder zijn, mogen verder zijn. Kinderen met extra behoeften worden aan de hand meegenomen. Je mag hier zijn wie je bent!

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren