Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Interview Buck

Buck (stagiair in 2016, sinds 2018 leerkracht groep 5 op de Franciscusschool)

 

‘Ik werd als stagiair meteen opgenomen in het team, je hoort erbij!’

 

Wat vind je van de sfeer op school?

 

Ik vind dat er een goede sfeer hangt, onderling in het team is het altijd gezellig en leuk met elkaar.

Dat voel je door de school heen,  ook bij de leerlingen. Ouders lopen in de ochtend binnen om hun kind naar de klas te brengen, waardoor je elkaar vaak ziet. Het is fijn om ouders dagelijks te zien en snel aan te kunnen schieten.

 

Hoe vindt je de kwaliteit van het (OGO)onderwijs dat gegeven wordt op school?

 

Ook in de midden-bovenbouw wordt gewerkt met thema’s. Wat het mooie is aan thematisch onderwijs is dat het makkelijk aansluit bij belevingswereld van kinderen. Ze mogen meedenken met de uitwerking van een thema, ze komen daardoor zelf met initiatieven.

 

Wat is het belangrijkste wat je tijdens je stage hebt geleerd?

 

Op je stage leer je omgaan met kinderen. En daar draait het om. Hoe ga je om met kinderen, hoe sta je voor de groep? Dit kun je alleen leren door te doen in de praktijk, dit is niet uit een boek te leren.

 

Hoe heb je je stagebegeleiding op de Franciscusschool ervaren?

 

Heel positief. Het zijn betrokken stagebegeleiders, iedereen wil je helpen. Ik ben ook voldoende uitgedaagd. Ik voelde me meteen als teamlid, er heerst een betrokken sfeer. Je hoort erbij.

 

Wat is je tip aan toekomstig stagiaires?

 

De Franciscusschool is een school waar een fijne sfeer heerst. Stagiaires kunnen hier kennismaken met  thematisch werken/OGO. Ik beveel deze school zeker aan, ze willen je graag wat leren.

 

Wat is je tip voor toekomstige ouders?

 

Ik denk dat er hier op school een uitgebreid specialisten team is, voor wanneer er specifieke behoeftes bij een kind zijn, zoals MRT, lees-gedrag-motoriek specialist. Het is daardoor laagdrempelig en praktisch, we hebben vrijwel alle specialisten in huis.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren