Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Interview Elisabeth

Elizabeth (heeft twee jongens in groep 3 en 6)

  

‘Ondanks de grootte van de school is er een warme sfeer en verbondenheid. Er wordt veel aandacht besteed aan het contact met elkaar.’

 

Waarom koos je destijds voor de Franciscusschool?

 

Onze oudste zoon is 3 jaar geleden gestart in groep 3. We zochten een school waar naar de brede ontwikkeling van kinderen gekeken wordt. Het ontwikkelingsgerichte onderwijs en het werken in thema’s vonden we daar echt bij aansluiten. We vinden de Franciscusschool een aangename school, met een open sfeer. Als ouders mogen we elke dag de school in, waardoor we veel meekrijgen van het onderwijsaanbod en waar de kinderen aan werken. Zo hebben we ook makkelijk en snel contact met de leerkrachten. De school is groot en er is heel veel diversiteit. Ondanks de grootte van de school is de sfeer er warm, verbonden en wordt er veel aandacht besteed aan contacten met elkaar. 

 

Wat vind je van het kwaliteit van het onderwijs dat gegeven wordt op de Franciscusschool (OGO-onderwijs)? 

 

De kwaliteit binnen het OGO in de onderbouw en het thematisch werken vind ik heel sterk, ik ben bijvoorbeeld erg te spreken over het schrijfonderwijs dat al vanaf groep 3 aandacht krijgt. Dit is van belang voor het ontwikkelen van creativiteit en taal bij alle kinderen.

De Franciscusschool is heel bewust bezig met OGO en zet niet de toetsresultaten centraal, maar neemt de ontwikkeling van het kind als uitgangspunt. Vanaf groep 3 ontvangen alle kinderen een persoonlijk rapport, met hierin bij elk onderdeel een persoonlijke toelichting. Daar word ik heel blij van. 

 

In hoeverre word je betrokken bij het onderwijs dat gegeven wordt aan jouw kinderen?

 

Ik vind de informatieavonden interessant. Daarnaast is het prettig een startgesprek aan begin van het schooljaar te hebben. De leerkracht vroeg ons: ‘Wat moeten wij doen om jullie zoon te kunnen laten leren en het naar zijn zin te maken?’ Elk kind heeft iets anders nodig, de leerkracht heeft daar zicht op. Omdat je elke dag de school in mag, kun je in de klas zien waar ze mee bezig zijn, ook schrijven de leerkrachten af en toe blogs op het school-ouderportaal en heb je geregeld een kort gesprekje met de leerkracht.

  

Als je het over mocht doen, kies je dan weer voor de Franciscusschool?

 

Ja! Mijn kinderen hebben het naar hun zin op deze school. Het is een fijne omgeving waarin ze lekker kunnen leren en spelen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan groepsontwikkeling; het sociaal welbevinden van de kinderen heeft de aandacht.

  

Waarom zouden potentiële ouders moeten kiezen voor de Franciscusschool?

 

Kies natuurlijk altijd een school waar het voor jouw gevoel klopt bij wat je zoekt en wat bij jouw kind past qua sfeer, identiteit en onderwijsvisie. Wij vinden de Franciscusschool een prettige school met aandacht voor kinderen én de onderwijskwaliteit.

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren