Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Interview Feline

Feline (groep 6)

 

‘Je leert op school met iedereen samen te werken. Soms werk je met je vriendinnetje en soms met iemand waarmee je nooit speelt’.

 

Hoe ziet een middag in jouw klas eruit?

 

Na de pauze gaan we meestal als eerste lezen, daarna hebben we thema. Op donderdagmiddag hebben we gymles. Ik lees nu het boek van de boekenbespreking: ‘Verboden te lezen’. Met thema ben ik bezig met uitvinders. Ik werk dan samen met mijn vriendinnetje. We zoeken alles over deze uitvinder: naam, geboorte- en sterfdatum en wanneer hij leefde.  

 

Werk je veel met andere kinderen samen, en waarbij?

 

Je moet veel samenwerken. De juf zegt of je in twee- of drietallen moet werken. Soms met een vriendinnetje, soms met iemand met wie je nooit speelt. Je leert om met iedereen samen te werken.

We presenteren dan een poster gemaakt met PowerPoint over het onderwerp.

 

Je hebt taaislijmziekte (C.F.). Daarvoor moet je medicijnen innemen. Hoe gaan de juf en je klasgenoten hiermee om?

 

Als je gaat sporten, heb je soms een korte ademhaling en veel slijm in de longen. Ik neem daarvoor veel medicijnen in. Ik moet acht flesjes per dag met aanvullende voeding innemen. Drie flesjes op een lange schooldag, een flesje op een korte schooldag. Kinderen uit de klas houden voor en met mij de tijd in de gaten. De juf gebruikt ook een wekkertje.

 

Wat vind je de allerleukste les van de week en waarom?

 

Thema, omdat ik dan met mijn vriendinnetje werk. Dat vind ik leuk.

En gymles, omdat je dan lekker veel kan bewegen en eindelijk een keer van je stoel af bent.

Alles is leuk op school, behalve rekenen. Dat vind ik moeilijk. Ik zit daarvoor in een blauw groepje en krijg dan extra uitleg.

 

Waarom zouden andere kinderen ook bij de Franciscusschool op school moeten komen?

 

Ik vind het leuk als er nieuwe kinderen komen. Wij hebben een hele leuke school. Als je bijvoorbeeld jarig bent, mag je trakteren en naar juf Marlies gaan met twee kinderen. Daar krijgt je een verjaardagskaart, mag je drie stickers uitzoeken en erop plakken. Als je naar juf Mirjam gaat, mag je een veer uitzoeken. Die plakt ze op je kaart.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren