Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Interview Florence

Florance (oud-leerling, in 3e klas middelbare school)

 

‘Ik heb goede herinneringen aan mijn basisschooltijd.’

 

Welke herinneringen heb je aan de Franciscusschool?

 

Ik vond het buitenspelen altijd heel leuk, vooral toen ik kleiner was. Buiten was er altijd een leuke sfeer, iets leuks te doen (tafeltennis, tikkertje spelen). In de klas was het ook altijd gezellig, ik had een leuke klas; gezellig kletsen en we moesten leuk werk doen. Rekenen en spelling vond ik de leukste vakken.

 

In hoeverre had je aansluiting op de middelbare school?

 

Ik vond de overgang wel zwaar, omdat je ineens veel huiswerk kreeg en moest gaan leren. Ik moest wennen aan het voorbereiden voor de toetsen en leren plannen. Ik merk nu ook nog wel dat plannen moeilijk is.

 

Heb je iets op de Franciscusschool geleerd, dat je nu nog steeds kan gebruiken?

 

Je herkent zeker wel wat stof van de basisschool, maar je gaat op de middelbare school veel verder door, er is meer diepgang. Ik moest laatst een toets over spelling maken met een deel van de stof die ik ook al op de basisschool had gehad!

 

Hoe kijk je terug op je jaren op de Franciscusschool?

 

Het was gewoon een leuke tijd op school, ik ging altijd met plezier naar school. Ik heb geen vervelende dingen meegemaakt. Vooral groep 8 vond ik een heel leuk jaar! Met de hele klas op schoolkamp, het ging te snel voorbij.

 

Welke tips wil jij de huidige leerlingen van de Franciscusschool meegeven?

 

Leer alvast om een planning te maken. Weet wat je kunt verwachten, zodat je hier goed mee om leert gaan. Probeer alles goed bij te houden, zodat je niet op het laatste moment nog alles moet doen.

Ik zou, als ik later kinderen krijg, ze ook wel hier op school willen! Ik heb goede herinneringen aan mijn basisschooltijd.

 

 

 

 

 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren