Samen jouw kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen

Stagaires aan het woord

Buck (stagiair in 2016, sinds 2018 leerkracht op de Franciscusschool)

 

‘Ik werd als stagiair meteen opgenomen in het team, je hoort erbij!’

 

Wat vind je van de sfeer op school?

 

Ik vind dat er een goede sfeer hangt, onderling in het team is het altijd gezellig en leuk met elkaar.

Dat voel je door de school heen, ook bij de leerlingen. Ouders lopen in de ochtend binnen om hun kind naar de klas te brengen, waardoor je elkaar vaak ziet. Het is fijn om ouders dagelijks te zien en snel aan te kunnen schieten.

 Buck

Hoe vindt je de kwaliteit van het (OGO)onderwijs dat gegeven wordt op school?

 

Ook in de midden-bovenbouw wordt gewerkt met thema’s. Wat het mooie is aan thematisch onderwijs is dat het makkelijk aansluit bij belevingswereld van kinderen. Ze mogen meedenken met de uitwerking van een thema, ze komen daardoor zelf met initiatieven.

 

Wat is het belangrijkste wat je tijdens je stage hebt geleerd?

 

Op je stage leer je omgaan met kinderen. En daar draait het om. Hoe ga je om met kinderen, hoe sta je voor de groep? Dit kun je alleen leren door te doen in de praktijk, dit is niet uit een boek te leren.

 

Klik hier om het volledige interview te lezen.

 

Joyce (stagiaire schooljaar 2018-2019)

 

‘Leerkrachten kijken op deze school naar de individuele leerling. Er is voor elk wat wils. Thematisch onderwijs haalt de kwaliteiten van elk kind naar boven.’

 

Wanneer liep je stage op de Franciscusschool?

 

Ik zit in het vierde jaar van mijn opleiding en ik loop drie dagen stage in groep 7. Verder studeer ik ook af op de Franciscusschool. In het eerste jaar heb ik ook stage gelopen op deze school in groep 3 en 8.

 

Joyce

Waarom ging je weer terug naar de Franciscusschool?

 

Vooral voor het team. Het is leuk om met ze te werken en ze geven je een warm welkom. Op andere scholen wordt je echt als stagiaire gezien, hier ben je een collega. Dat voelt heel fijn. 

Voor mijn afstuderen ben ik bezig met het onderzoek ‘Wetenschap en techniek’, gericht op de bovenbouw. Ik bekijk hoe wetenschap en techniek in de themalessen kan worden geïntegreerd. Dit stappenplan overhandig ik straks aan de leerkrachten.

 

Voel je je als stagiaire serieus genomen door het team?


Ik word bij alle stagebegeleiders vrij gelaten, maar bij vragen of problemen staat iedereen voor je klaar om je te helpen. Ze staan hier ook open voor tips ter verbetering. Daarnaast mag ik gewoon meedoen aan studiedagen/workshops/trainingen en doe ik actief mee aan teamvergaderingen.

 

Klik hier om het volledige interview te lezen.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren